Reparaties

Reparaties

Tijdens een APK of onderhoudsbeurt komen soms gebreken aan het licht, die dan snel opgelost kunnen worden. Echter kan het ook gebeuren dat je onverwachts een vervelende ontdekking doet. In zo’n geval is het goed om te weten dat je bij AutoCrew de Westhoek in Fijnaart terecht kunt voor alle soorten reparaties aan je auto.

Geen onverwachte kosten

Als je een probleem hebt met je auto, voeren we eerst een diagnose uit om te weten wat er aan de hand is. Na de diagnose vertellen wij je wat we hebben gevonden en samen met jou overleggen we de mogelijkheden. Daarna kunnen we overgaan tot een reparatie. Zo heb je nooit onverwachte kosten. Bij AutoCrew de Westhoek weet je waar je aan toe bent!

Mijn auto start niet

Wanneer je auto niet start, denk je misschien heel snel aan een lege accu. Dit is inderdaad een veel voorkomende oorzaak, en vaak komt deze op een ongelegen moment. Toch kan er meer aan de hand zijn. Je kunt bijvoorbeeld een motorstoring in je auto hebben. Het is goed om te weten dat je bij autopech terug kunt vallen op AutoCrew de Westhoek. Onze monteurs stellen de juiste diagnose en zorgen ervoor dat je snel weer op weg kunt!

Waarschuwingslampjes branden

De waarschuwingslampjes in je auto zijn hét signaal om naar AutoCrew de Westhoek te gaan. Een brandend waarschuwingslampje wijst namelijk op een storing. Dat kan iets kleins zijn, maar ook iets heel ernstigs. Om onveilige situaties en motorschade te voorkomen, kun je bij een rood of oranje lampje het best direct naar ons toe komen. Wij helpen je snel weer op weg, zonder onnodige kosten.

Mijn auto lekt olie

Als je erachter komt dat je auto olie lekt, kun je het beste snel naar AutoCrew de Westhoek komen! Reparatie van een olielekkage hoeft niet duur te zijn, maar wanneer je hier lang mee doorrijdt kan het wel heel duur uitpakken. Olielekkage kan namelijk tot flinke motorschade leiden. De olie heeft een smerende en koelende werking, die op den duur wegvalt als je oliepeil steeds verder daalt. Bovendien is een auto die olie lekt slecht voor het milieu én voor je portemonnee, want je moet voortdurend je olie bijvullen.

Mijn auto lekt koelvloeistof

Als je auto koelvloeistof lekt, zie je dat door een plas onder de auto of een waarschuwingslampje. Het is verstandig om dan een afspraak te maken bij AutoCrew de Westhoek. Bij koelvloeistoflekkage kan je motor namelijk oververhit raken. Als je daar te lang mee doorrijdt, kan dit leiden tot motorschade en dure reparaties.

Piepende remmen

Piepende remmen zijn meestal een teken dat er slijtage is aan het remsysteem van je auto. Het remsysteem hoort geen merkbaar geluid te maken in de auto. Heb je last van piepende, trillende of knarsende remmen, dan is het de hoogste tijd voor een remmenservice. Slecht werkende remmen kunnen namelijk gevaarlijke situaties creëren in het verkeer. Na een vakkundige remmenservice bij AutoCrew de Westhoek kun je weer veilig op weg!

Mijn auto trilt

Een trillende auto is vervelend. Je auto rijdt oncomfortabel, je raakt eerder vermoeid en het verstoort je rijplezier. Een trillende auto wijst bovendien op een probleem; dat kan in de banden, wielen, remmen, aandrijflijn of motor zitten. De juiste diagnose stellen is dus heel belangrijk. Meestal zit het probleem in je banden en vormen nieuwe banden, het uitlijnen van de auto of balanceren van de wielen de oplossing voor je probleem. De specialisten van AutoCrew de Westhoek staan ook hierbij graag voor je klaar.

Mijn automaat schakelt vreemd

Als je automaat niet meer soepel schakelt, moet waarschijnlijk de versnellingsbakolie ATF (Automatic Transmission Fluid) ververst worden. Wanneer dit lange tijd niet gebeurt, kunnen er serieuze problemen met je automatische versnellingsbak ontstaan. Die problemen leiden vaak tot hoge kosten. Deze kun je voorkomen door op tijd je ATF te laten verversen bij AutoCrew de Westhoek!

Motormanagement lampje brandt

Als het motormanagementlampje brandt, is er een probleem met de motor van je auto. Een brandend motormanagementlampje kan duiden op diverse problemen. Doorrijden kan leiden tot schade, dure reparaties of autopech. Als het motormanagementlampje brandt, rijd dan niet door en neem contact op met AutoCrew de Westhoek.

Mijn auto trekt naar links of rechts

Trekt je auto naar links of rechts tijdens het rijden? Dit is niet alleen oncomfortabel, maar ook onveilig. Daarnaast leidt het tot overmatige slijtage van de banden en een verhoogd brandstofverbruik. Als je auto naar een kant trekt is er een probleem met de banden, wielophanging of stuurinrichting. Om erachter te komen wat de oorzaak is van je probleem, is een grondige inspectie van deze zaken nodig. Uiteraard kun je bij AutoCrew de Westhoek terecht voor een correcte diagnose en het juiste reparatieadvies. Dit bespreken we altijd met jou, zodat je weet waar je aan toe bent.

Stinkende airco

Een stinkende airco kan veroorzaakt worden door een vervuild interieurfilter. Normaal gesproken zorgt je interieurfilter voor zuivere en schone lucht in je auto. Als dit filter zijn werk niet meer goed doet, kun je last krijgen van vervuilde en muffe lucht in de auto. Je interieurfilter moet dan vervangen worden, en daarvoor ben je bij AutoCrew de Westhoek aan het juiste adres!

De motor van mijn auto tikt

Als je motor tikt is er vaak een probleem met de kleppen. In dat geval verdwijnt de tik kort na het starten van de motor. Het tikken in de motor kan echter ook aanhouden, of zelfs erger worden tijdens het rijden. Als dit het geval is, kun je het beste een afspraak maken bij AutoCrew de Westhoek. Door snel een correcte diagnose te stellen, kunnen we erge motorschade en hoge reparatiekosten voorkomen.

Vreemde rook uit de uitlaat

Als er (witte, blauwe of zwarte) rook uit je uitlaat komt, is dit een signaal dat er een probleem is met je motor. Als de auto rookt, betekent dit namelijk dat er iets mis is in het verbrandingsproces, of dat er een mechanisch defect is in de motor. In beide gevallen is doorrijden onverstandig. Kom daarom bij een rokende auto direct naar AutoCrew de Westhoek.

De uitlaat vervangen

Als je uitlaat verroest, beschadigd of niet meer gasdicht is, is het nodig om je uitlaat te vervangen. Een versleten of beschadigde uitlaat is slecht voor het milieu, maar kan ook op den duur je motor beschadigen. Daarnaast is het onveilig, want hij kan onderweg losraken. Dus is je uitlaat stuk, lek of verroest, laat dan je uitlaat vervangen bij AutoCrew de Westhoek.

AutoCrew auto in goede handen

Uw auto is bij AutoCrew in goede handen